Mitä koirien probiootit ovat ja mitä ne tekevät?

Probiootit ovat hyödyllisiä bakteereita, joilla on keskeinen rooli ruoansulatusjärjestelmässä. Koiran suolisto on pitkälle erikoistunut ja monimutkainen osa ruoansulatusjärjestelmää. Sen oikeanlainen toiminta on tärkeää.

Ruoansulatuskanava

Koiran suolisto ei vain pilko ruokaa. se myös varmistaa, että ravinteet imeytyvät verenkiertoon ja kulkeutuvat sinne osaan elimistöä, missä niitä tarvitaan. Tämä edellyttää sarjan monimutkaisia toimintoja oikeaan aikaan. Ensimmäinen vaihe on pureskelu. Toiset koirat ovat tässä parempia kuin toiset. Sen jälkeen ruoka kulkee vatsaan, jossa erittäin happamat nesteet pilkkovat sitä lisää.

Tämän jälkeen ruokaa kulkee suoleen, jossa yhdistelmä haiman entsyymeitä ja pienen ja ison suoliston hyödyllisiä bakteereita pilkkovat ruokaa edelleen. Hyödylliset bakteerit ovat mukana ruoansulatuksessa, mutta auttavat myös muuten:

  • Ne ovat suoliston epiteelisolujen energialähteitä
  • Ne tuhoavat haitallisia bakteereita
  • Ne hajottavat bakteereiden haitallisia myrkkyjä
  • Ne hidastavat hallitsemattomasti kasvavien solujen kasvua
  • Ne valmistavat vitamiineja
  • Ne stimuloivat immuniteettijärjestelmää

Bakteereiden rooli suoliston terveyshaasteissa

On saatu enemmän todisteita siitä, että mikrobeiden, haitallisten bakteereiden, merkitys akuuttien ja kroonisten suoliston terveysongelmien kehityksessä on suuri. Esimerkkinä tästä on idiopaattinen tulehduksellinen suolistosairaus IBD. Ripulijaksojen aikana hyödyllisten bakteereiden määrä vähenee. HHyödyllisiä bakteereita tarvitaan tuottamaan lyhytketjuisia rasvahappoja, jotka ovat suoliesteen energialähde. Siksi niillä on koiran suoliston tevreydelle suuri merkitys.

Suoliston terveyden laajan tutkimuksen perusteella kehitimme YuDIGETS Dogin, ainutlaatuisen symbioottisen yhdistelmän prebiootteja ja probiootteja. Ne nimenomaan tukevat aktiivisesti koiran ruoansulatusta.

Mitä probiootit ovat?

Probiootit ovat eläviä mikro-organismeja. Kun niitä annetaan riittävä määrä, niistä on isännälleen terveydellistä hyötyä. Hyödyllisiä bakteereita tarvitaan paljon. Suolistossa on olemassa satoja eri lajeja hyödyllisiä bakteereita, mutta Enterococcus faecium E1707 on EU-rekisteröity kanta, jota voidaan käyttää sekä koirille että kissoille. YuDIGEST Dog sisältää noin 200 miljoonaa Enterococcus faecium bakteeria ja YuDIGEST PLUS for Dogs pussillinen noin 1 miljardia Enterococcus faecium bakteeria.